Seksuele gezondheid

Het Centrum Seksuele Gezondheid helpt mensen een seksueel gezond leven te leiden. Dit doen we onder andere door vroegtijdige opsporing en behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen en hiv en voorlichting hierover. Onze aandacht gaat daarbij speciaal uit naar risicogroepen. Dit zijn voornamelijk sekswerkers, migranten, mannen en transgender vrouwen die seksueel contact hebben met mannen. 

Met vaccinaties helpen we (de verspreiding van) HPV en hepatitis A en B te voorkomen. Onze speciale SENSE-spreekuren dragen bij aan de seksuele gezondheid van jongeren tot en met 25 jaar door het bestrijden van seksueel overdraagbare aandoeningen en het voorkomen en bestrijden van ongewenste (tiener)zwangerschappen en seksueel geweld. Na de intensieve periode van de coronapandemie zijn ook de grootschaliger preventieactiviteiten weer uitgevoerd en groepsvoorlichtingen zoals Girls talk, Seks en Pizza en MBO’s. 

Met de PrEP-consulten (PrEP-medicatie beschermt tegen een hiv-infectie) dragen wij bij aan het voorkomen van nieuwe hiv-besmettingen.

Afbeelding
Bannerfoto seksuele gezondheid